Vaje

avtogeni-trening-vajeAvtogeni trening je sestavljen iz serije vaj, ki so sestavljene iz gesel, ki si jih v mislih tiho ponavljamo. Gesla se osredotočajo na telo in ob pravilnem izvajanju omogočajo globoko sprostitev. Zaradi postopnega privajanja našega uma na nove ukaze traja tečaj avtogenega treninga 9 tednov. Vaj si ni težko zapomniti, potrebno pa je nekaj vztrajnosti in vadbe.

Avtogeni trening je sestavljen iz 6. standardnih vaj:

  1. Teža rok in nog
  2. Toplota rok in nog
  3. Srčni utrip
  4. Dihanje
  5. Sončni pletež (solarni pleksus)
  6. Čelo

Te standardne vaje sestavljajo jedro tečaja vsakega avtogenega treninga. Na tečaju boste usvojil vaje po metodi British Autogenic Society, katero je Schultzov učenec Luthe iz Kanade prenesel v Anglijo. Vaje po tej metodi so bolj sistematične, varnejše in vsebujejo še določene dodatne stopnje (npr. razbremenilne vaje, vajo "short stitch", dodatne vaje za vrat in ramena). Tečaj po tej metodi, ki jo v Veliki Britaniji izvajajo tudi na recept v sklopu splošne medicine, je tako bolj izpopolnjena in razvita različica avtogenega treninga.

Spletni tečaj AT preko instagrama. Klik:)

Na koncu tečaja avtogenega treninga pa dobite tudi osebno geslo (t. i. afirmacija), s katerim ob izvajanju avtogenega treninga povečate učinkovitost gesla. Afirmacije lahko uporabljate npr. za prenehanje razvad, za povečanje osebnostne rasti, odpravo anksioznosti, povečanje motivacije ...

Cene in način plačila.

Kdo smo?