Kdo izvaja tečaje avtogenega treninga?

Moje ime je Matej Drašler in sem diplomiran trener avtogenega treninga (Dip-AT). Avtogeni trening sem se naučil pri 19. letih, leta 2002, pri dr. Branislavu Cvetku, ki je bil pionir na področju poučevanja avtogenega treninga v Sloveniji. Leta 2009 sem pri njem končal neformalno šolanje za trenerja AT, da bi nadaljeval njegovo delo.

Osnove AT me niso zadovoljile. Želel sem se strokovno podkovati, da bi kar najbolje znal predati znanje AT na tečajnike. Leta 2011 sem diplomiral pri  British Autogenic Society (BAS) v Londonu, kjer sem dobil naziv Dip AT. Usposobljen sem za poučevanje AT in sem prvi formalno izobražen Slovenec za poučevanje te tehnike pri British Autogenic Society, ki kot edina organizacija v Veliki Britaniji izobražuje terapevte AT.

Uspešno sem pomagal usvojiti AT že več kot 90. tečajnikom. Moja največja želja pri tej dejavnosti je, da bi vsak tečajnik izkusil prednosti AT in da bi izvajal to tehniko celo življenje. Menim, da je sproščeno življenje, lepše življenje. Rad bi dvigoval kakovost bivanja vsakega tečajnika in mu pomagal, da si sam pomaga. Menim, da je rešitev v nas samih.